top of page

Banjalučki penzioneri apeluju: Čuvajte svoje podatke pri podnošenju zahtjeva za besplatne mjesečne karte

Banjalučki penzioneri posumnjali su na moguću zloupotrebu ličnih podataka u političke svrhe od strane aktuelne gradske administracije, te apelovali na sugrađane da čuvaju svoje lične podatke i da paze gdje se potpisuju.



Grad Banjaluka omogućio je penzionerima podnošenje zahtjeva za besplatne mjesečne u svim mjesnim zajednicama.


Penzioneri su pohrlili da predaju zahtjeve, ali su naišli na mnoštvo spiskova.


,,Došle smo da predamo fotografiju, ček od penzije i kopiju lične karte u svoju mjesnu zajednicu. Dočekala nas je mlađa gospođa. Rekla nam je da treba pokažemo zahvalnost gradonačelniku Drašku Stanvukoviću'', ispričale su Stanka Racanović, Trivuna Pejaković i R. I. za naš portal.


Trivuna dodaje da su prećutile na riječi gospođe i odbile da se potpišu na ,,neki papir''.


,,Gospođa nam je potom ponudila neki papir i tražila da se potpišemo. Rekla je da upišemo ime i prezime, broj telefona, adresu stanovanja, te da dodamo još nekoga od penzionera iz komšiluka ili koga poznajemo, što smo odbile. Smatrala sam da smo donijele sve što nam je potrebno od dokumenata za mjesečnu'', kažu gospođe uz izražavanje sumnje na zloupotrebu podataka.


,,Apelujemo na sugrađanje da paze gdje se potpisuju. Mi smo samo došle po mjesečne na koje imamo pravo. Nismo došle ovdje da nas ucjenjuju i s nama manipulišu'', ljutito zaključujuje Trivuna.


Ovo nije prvi slučaj pokušaja krađe ličnih podataka od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića i njemu podobnih poslušnika.


Ne zaboravimo sraman potez gradonačelnika najvećeg grada Srpske, kada je sa saradnicima iz Gradske uprave iznio Arhivu sa podacima zaraženih od Kovida. Tada su uzimali podatke građana i prozivali ih telefonom u svrhu prikupljanja glasova za izbore, o čemu se dugo pričalo.


bottom of page