top of page

Banjalučki SDS ne podržava Stanivukovića

Gradski odbor SDS-a ne podržava Draška Stanivukovića za gradonačelnika. Zamjenik predsjednika stranke Slavko Grbić kaže da koalicioni sporazum iz 2020. godine nije ispoštovan, a SDS je te godine dao mnogo da Stanivuković postane gradonačelnik.



"Ništa ispoštovano nije od našeg dogovora u prilogu će biti ugovor koji smo potpisali 2020. godine gdje smo mi krvlju, snagom, energijom stali iza njega. To se može vidjeti iz snimaka te godine. Svi njegovi saborci su odustali od njega veoma brzo. SDS je posljednji odustao. Ja koji sam predvodio u tom momentu borbu za Draška posljednji sam odustao, ćutim i trpim. Čitava naša organizacija u ovom trenutku trpi njegove loše namjere koje su se iskazale u otimanju članstva i nepoštovanju sporazuma koji smo potpisali. Sporazum je jasan i jasno definiše njegove obaveze", kaže Grbić.


On poručuje da su svoju energiju uložili u njegovu pobjedu, iako su znali da će zbog toga imati manje odbornika.


"Generalni direktor, ako ga određuje stranka a određuje ga, prvi izbori SDS. Mi smo svoju energiju uložili u njegovu pobjedu jer smo znali da ćemo imati manjak odbornika, jer uvijek kandidat za gradonačelnika povuče više odbornika. Godine 2020. smo znali da  ćemo pretrpjeti veliku štetu time što ja neću biti kandidat za gradonačelnika i ustupam svoje mjesto Drašku. Pravo prvog izbora generalnog direktora koji treba da ojača stranku je bio SDS, a to se nikada nije desilo", kaže Grbić.


Govoreći o krađi odbornika, Grbić ističe da su izgubili veoma mnogo. Od izborne kampanje, pa u narednom periodu su konstantno prevlačili članove SDS-a u prevodili ih u PDP. Sada je SDS stao na svoj put, očeličio i shvatio da mora ići svojim putem, jasan je Grbić. 


On nije oduševljen ni onim što je Stanivuković napravio u Banjaluci.


"Kao građanin vidim da je trošio naše pare. U prilogu sam naveo ulicu gdje još uvijek nema kanalizacije, vodovoda, asfalta. O čemu pričamo? Samo pričamo o onome što treba donijeti glasove. Zavrtili smo se kroz tolike kruže tokove da nam se vrti u glavi. Parkinga nema. To nije rješenje, Stanivuković nije uradio ono što treba gradu Banjaluka", kaže Grbić.


On se zahvalio ATV-u što su mu pružili priliku da o ovoj temi govori javno.


"Moram napomenuti da smo predsjednik Gradskog odbora SDS-a Željko Raljić i ja pokušavali stupiti u kontakt sa BN televizijom koju smatramo bratskom, međutim oni nisu imali snage, volje i želje da nas saslušaju. Ja vam se zahvaljujem da ste vi imali sve ovo navedeno da mogu iznijeti stavove naše organizacije.

Comments


bottom of page