top of page

Centar Banjaluke otet od građana

Trg Krajine po kojem je prepoznatljiva Banjaluka više nije centar dešavanja. Centar je premješten u park Mladen Stojanović, a sve po naredbi gradonačelnika Draška Stanivukovića. Na taj način, kažu građani, grad je privatizovan. Parkinzi su uništeni, a premještenje s Trga Krajine građane koštaće vrtoglavih 300.000 KM.



Novogodišnje slavlje ove godine biće u parku Mladen Stojanović, a ne na Trgu Krajine kako je to do sad bio slučaj. Na taj način ugroženi su ugostitelji, trgovci, ali i iznajmljuje kućice u Zimzobalu, koje su najveći promet ostvarivale upravo u novogodišnjoj noći i reprizi.


Kako su uništeni parkinzi, tako je onemogućen i pristup centru grada.

Za "izmjestanje" centra građani će platiti oko 300.000 KM.


Tako će Banjalučani Lepu Brenu platiti 160 hiljada maraka, dok će Željko Samardžić koštati 100 hiljada KM.


Ako na to dodamo troškove bine, montažu, demontažu, kićenje i sve što ide uz ovakav događaj iz kase grada će otići preko 300 hiljada KM.


Para u budžetu za Novu godinu ima, ali Para za nove parkinge nema, te je gradonačelnik pomoć potražio od lokalnih tajkuna, koji će dio novca od naplate stavljati sebi u džep.


Takođe, para u budžetu ima za luksuznu Novu godinu, ali nema za nove vrtiće, dečija igrališta, obnovu osnovnih i srednjih škola što govori Nacrt budžeta za 2024. godinu koji je gradonačelnik zajedno sa svojim administracijom predstavio građanima i javnosti.

Comments


bottom of page