top of page

Daun sindrom centar Banjaluka: Predstava "Roko i Cicibela" u Narodnom pozorištu

Daun sindrom centar Banjaluka sa ponosom najavljuje predstavu "Roko i Cicibela", koja će biti izvedena 08.09.2023. u 12:30h u Narodnom pozorištu - Mala scena. Ova izvedba je posebna po tome što će je izvesti glumci iz Škole glume Down sindrom centra BL, a publika će biti mala djeca iz lokalnih vrtića. Cilj ovog događaja je da se najmlađima pruže stvarna saznanja o osobama sa Daun sindromom, kako bi razumjeli da su svi ljudi jednako vrijedni i imaju ista prava.



"Želimo da djeca već od najranijeg uzrasta shvate da različitost nije prepreka, već privlačnost. Umjesto da se uči da osobe sa Daun sindromom ne mogu ili ne trebaju, želimo da djeci pokažemo da imaju pravo na šansu i da imaju pravo na grešku, baš kao i svi drugi”, rekao je direktor banjalučkog daun sindrom centra, Zoran Jelić.


Predstava "Roko i Cicibela" režirana je i napisana od strane Davida Jelića, studenta filmske i televizijske režije, koji takođe vodi Školu glume Daun sindrom centra. Ova predstava već je privukla pažnju publike u Solunu, Beogradu, Jahorini, Pragu i Szczecinu (Poljska). Početkom oktobra, glumački ansambl iz centra planira premijerno izvođenje predstave u Beču.


Ovaj događaj ima za cilj smanjenje socijalne distance u odnosu na osobe sa Daun sindromom i promovisanje osnovnih principa jednakosti i inkluzije. Daun sindrom centar Banjaluka poziva sve zainteresovane da prisustvuju ovoj inspirativnoj predstavi i podrže ovu važnu misiju.


Comments


bottom of page