top of page

Gdje je nestalo skoro 20.000 zahtjeva za legalizaciju?


Gradonačelnik Draško Stanivuković danas je u Gradskoj upravi održao performans čija tema je bila besplatna legalizacija objekata u Banjoj Luci. Stanivuković na pitanje novinara koliko ukupno ima podnesenih zahtjeva za besplatnu legalizaciju kako starih tako novih rekao 6.000. Kako saznajemo, taj broj je daleko veći.



„Danas uručujemo oko 50 rješenja, možda malo više. Onoliko koliko je moglo u ovom trenutku da bude u sali. Danas nismo riješili sedam stotina, ovo je danas 50 koji se dobija ovog trenutka na ovaj datum, na ovaj dan. Nekih 600 je riješeno i u novembru, decembru, januaru i u februaru. Tako da mi to rješavamo, tako da danas zaključno sa ovim to je 50, 70, 65 i to je nekih oko 720 rješenja“, rekao je Stanivuković ne znajući o kojoj precizno cifri se radi.


Kako naš portal nezvanično saznaje, cifra od 6.000 podnesenih zahtjeva za besplatnu legalizaciju, a kako tvrdi prvi čovjek Grada nije tačna. 21.000 zahtjeva i dalje čeka na legalizaciju, a što gradonačelniku nije poznato ili je namjerno umanjio navedeni broj s obzirom da dinamika legalizacije ne ide očekivanim tempom.


„Otprilike imamo oko 4.500 do 5.000 predmeta koji već stoje u Gradskoj upravi. Tih 5.000 sugrađana je opet došlo u Gradsku upravu i svoj predmet stavila u aktivan. Imamo 1.500 koji se nigdje nisu prijavili, novi su, ljudi su dobili motiv i želju da je to realno. Dakle, preko 6.000 koje u ovom trenutku rješavamo, od toga smo riješili 700“, kazao je Stanivuković.


Comments


bottom of page