top of page

Gradska uprava nije isplatila naknade za djecu iz hraniteljskih porodica

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, nije isplatila naknade za djecu iz hraniteljskih porodica za mjesec decembar 2023. godine.



Građani na društvenim mrežama oštro osuđuju postupanje gradonačelnika pišući komentare na njegove objave kao i na objave njegovih bliskih saradnika, koje oni brišu.


Jedna takva objava je i objava grdskog menadžera Bojana Kresojevića o dodjeli besplatnih placeva za mlade bračne parove, na koju je uslijedio ovaj komentar:


,,Koliko ste para iz gradskog budžeta pokrali, mogli ste im dovosobne stanove izgraditi, ološi jedni. Ovako ćete im ponuditi placeve po Manjači gdje nema vode, pa ako se ko požali, polomićete mu bar jednu nogu!'', stoji u komentaru.


Na komentar je odgovorila sugrađanka osvrćući se na naknade za djecu u hraniteljskim porodicama:

,,Šta da Vam kažem, ukrali su djeci iz hraniteljskih porodica naknade za decembar prošle godine!''


Naime, Stanivuković i njegova svita, brišu sve negativne komentare kojih se može pročitati na stotine u prvih sat vremena po objavljivanju.


Gdje su pare namijenjene za isplatu naknada za djecu iz hraniteljskih porodica za mjesec decembar ostaje misterija, dok se niko iz Gradske uprave ne oglašava po ovom pitanju.

Comments


bottom of page