top of page

Ne preko leđa građana

Odbornici SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka jednoglasno su rekli ne poskupljenju gradskog prevoza preko leđa građana na kojem je insistirao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.


"Ovim putem mu poručujemo da ne planiramo nasjesti na gradonačelnikova populistička objašnjenja te nećemo dopustiti da javni prevoz u Banjaluci poskupi“, katagorični su iz SNSD-a.



Iako je budžet grada, kako se pohvalio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, najveći u istoriji Banjaluke, novca iz budžeta za prevoznike nema, ali da dodatno puni budžet Grada novim isisavanjem novca iz džepa građana ima. Građani zamalo ponovo ispaštali. Javni prevoz zahvaljući skupštinskoj većini u Banjaluci ipak ne poskupljuje.


„Danas nismo stavili tačku o poskupljenju javnog prevoza na dnevni red sjednice Skupštine grada. Gradonačelnik nam je pokušao predstaviti poskupljenje javnog prevoza kao nešto sasvim očekivano i normalno“, napisali su iz SNSD-a.





Danas na prodajnim mjestima velike gužve jer je krenula prodaja mjesečnih karata za maj. Građani zadovoljni jer poskupljenja ipak neće biti.


„Hvala Bogu poskupljenja nema, ne bi se izdržalo. Puno mi ovo znači“, poručila je Ivana K. iz Česme.


„Nadao sam se da uopšte neću plaćati gradski prevoz kako je obećao Stanivuković kad ono, zamalo, nisam i skuplje platio“, poručio je jedan od penzionera koji je jutros stajao u redu.


Iako je Stanivuković u predizbornoj kampanji najavljivao beslapatan prevoz za određene kategorije građana, danas druga priča. Penzioneri i đaci koji su trebali biti oslobođeni plaćanja mjesečnih karata, zamalo se nisu susreli sa poskupljenjem istih. Gradonačelnik je na pres konferenciji prije skidanje ove tačke od strane Skupštinske većine sa dnevnog reda rekao da „građani za pojedinačne i radničke karte sami moraju da izdvoje sredstva“.


Stanivuković brzo mijenja ploču pa priznaje da Grad ipak nije u mogućnosti da preuzme tu obavezu na sebe, iako se iz dana u dan hvali najvećim budžetom u istoriji. Takođe, u okolnim gradovima prevoz nije poskupio, a načelnici i gradonačelnici su uspješno riješili ovaj problem svuda osim u Banjoj Luci.


Poskupljenje autobuskih karata pokušao je da stavi na dnevni red sjednice, ali skupštinska većina je jednoglasno rekla ne i poručila: „Ovim putem mu poručujemo da ne planiramo nasjesti na gradonačelnikova populistička objašnjenja te nećemo dopustiti da javni prevoz u Banjaluci poskupi“, katagorični su iz SNSD-a.


Podsjećamo, nakon što su prevoznici održali prvi štrajk upozorenja, Stanivuković je bio kategoričan i prevoznicima poručio da loše rade svoj posao te im zaprijetio otvaranjem novog gradskog preduzeća. To je podrazumijevalo angažovanje velikog broja ljudi i još mnogo veće troškove iz budžeta grada.


Ostaje pitanje do kada gradonačelnik planira da zavarava građane jeftinim populističkim poenima neka su od dilema građana na društvenim mrežema.


Comments


bottom of page