top of page

ISPLIVALA ISTINA! Stanivuković zaustavio regulacioni plan na "Kupusištu" ne zbog vrtića, već da bi docrtao spratove Jelenku Loliću

Nakon što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao da će na Kupusišti nići neboder od 11 spratova,a uz njega mali ćirilični park, kao paravan za betonizaciju grada, stigle su i nove informacije. Pritisak javnosti je kao urodio plodom, a Stanivuković je u javnost izašao s informacijom da je obustavljen regulacioni plan Centar- Istok, ali ne zbog vrtića, već da bi docrtao nove spratove Jelenku Loliću i nejgovoj firmi "Hidroenergo" koja gradi na "Kupusištu".



Nakon burne javne rasprave u sali Gradske uprave, građani i banjalučki SNSD predvođeni Vladom Đajićem izvojevali su još jednu pobjedu. Naime, kao što je to bio prvobitni plan na "Kupusište" se vraća vrtić, čija izgradnja bi trebala u skorojoj budućnosti otpočeti. Samo nekoliko dana prije toga u javnost je izašao gradonačelnik Draško Stanivuković koji je rekao da se za sada RP na toj lokaciji zaustavlja, te da se pristupa doradi.


I pristupio je Stanivuković. Posao i parcele je dobila firma porodičnog prijatelja porodice Stanivuković "Hidroenergo" d.o.o Banjaluka, , a koja je u vlasništvu Jelenka Lolića.




Tako je u novom regulacionom planu, Jelenko Lolić dobio dodatne spratove, a da bi zamazali oči javnosti Lolić se neće širiti u širinu, već u visinu, a što se jasno vidi na novom regulacionom planu.




Da će biti još dodatnih kombinacija govori i činjenica da se na potezu kod starog "Hard rocka" koje po posljednim informacijama odlazi za zgradu od 6 spratova, a nalazi se takođe na gradskom zemljištu, koje je već namijenjeno nekom, ali o tome uskoro opširnije.




Tako je Banjaluka od gradskog zemljišta u centru u užoj jezgri dobila zamjenske parcele u nedođiji, a umjesto gradskog zemljišta i parkova sada imamo privatno zemljište, ali betonirano jer činjenica je da Banjaluka nikad više nije ogrizla u beton što u posljednje 4 godine mandata Draška Stanivukovića.

bottom of page