top of page

Izrevoltirani izbornim porazom, rukovodstvo Gradske uprave udara građane po džepu


U Gradskoj upravi ne prestaju sa malverzacijama, a ovaj put pomenute se odnose na Odjeljenje za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Grada Banja Luka. U Odsjeku za kontrolu parkinga zaposlen je veliki broj ljudi kojima su date norme i bonusi od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića da kažnjavaju građane kada premaše 15 minuta produženja parkinga, tvrdi izvor iz Gradske uprave za naš portal.



“Dobili su naredbu da kažnjavaju za prekoračenje od 15 minuta, a opet ne rade svoj posao po službenoj dužnosti jer ne kažnjavaju i ne prjavljuju vozače koji parkiraju na zelenoj površini”, navodi naš izvor.


Jedan takav slučaj je zabilježen danas u Ulici Marije Bursać gdje se ne kažnjava vozač parkiranog vozila na zelenoj površini, ali isto tako se kažnjavaju svi uredno parkirani u istoj zoni koji su kasnili sa uplatom produženja od 15 minuta.


Kako kaže građanin koji redovno parkira na ovom parkingu, kontrolor na ovom terenu je sačekao istek plaćenog perioda parkiranja od sat vremena i odmah iste minute stavio upozorenje, te nakon 15 min. je došao i uslikao vozilo. Sve bi to bilo u redu da je isti kontrolor savjestan i u prijavljivanju po službenoj dužnosti i kažnjavanju vozila sa slike, a koji je parkirao na zelenoj površini, dodaje izvor.


Ovo je sve češća praksa nadležnih u zadnjih mjesec dana, a pomenuti potez je očigledno kazna rukovodstva Grada na čelu sa Stanivukovićem zbog lošeg izbornog rezultata.


Sličnu presiju iz istog odjeljenja su vršili prije desetak dana u Mjesnoj zajednici Lazarevo, kada su duž glavne ulice slikali svako vozilo koje je točkom samo nagazilo biciklističku stazu, tvrdi i predsjednik Savjeta u ovoj mjesnoj zajednici.


Odmazda rukovodstva Gradske uprave nezadovoljnog izbornim rezultatom, odnosno porazom ne prestaje, a ogorčeni građani svakodnevno trpe nove sankcije.


Commentaires


bottom of page