top of page

Ko bi mogao da ostane ministar?

Otkako je Milorad Dodik najavio da će Radovan Višković ponovo biti premijer, i da će u novoj Vladi Srpske biti novih lica, u javnosti se sve više spekuliše o tome ko bi iz aktuelnog saziva mogao da ostane u ministarskoj fotelji. Banjalučanima su se pojedini ministri itekako izdvojili pa smatraju da bi za njih trebalo da bude mjesta u novom sazivu. Uvijek, kažu, može bolje.



Radovan Višković još ne bi da se bavi tim stvarima. Sačekaće da se ozvaniči njegovo ime kao mandatara.


"Pitanje imenovanja mandatara za sastav nove Vlade Srpske stvar je predsjednika Republike tako da se ja u te stvari ne miješam. Svako radi samo svoj dio posla", istakao je Višković.


Činjenica je da su neki ministri odradili mnogo više posla od drugih. Nametnule su to i određene situacije, poput pandemije kada je Alen Šeranić bio jedan od ključnih ljudi u borbi protiv kovida.


Činjenica je da određeni resori traže više zalaganja, poput finansija. Na brojne ekonomske izazove Srpska je dobro odgovorila a povećanja penzija i plata i raznih izdvajanja za stanovništvo, po mnogima, i Zori Vidović daju kartu za novi mandat. Mnogi tu vide i Borisa Pašalića, koji je, smtraju, dobro odreagovao u borbi protiv poplava i suše, uz nikad veći agrarni budžet. On kaže da rad Ministarstva nije samo rad ministra.


Nisu svi ministri jednako produktivni, rekao je, ranije, Radovan Višković gostujući na ATV-u.


Milorad Dodik, novoizabrani predsjednik Republike Srpske, izjavio je prije dva dana da bi Vlada mogla da bude formirana za dvadesetak dana. Osim novih lica, najavio je i mjesta koja će biti ponuđena drugim političkim strukturama kako bi bila stvorena ''koncentraciona vlada''. Tada je još izjavio da to neće biti moguće sa Crnatkom, Borenovićem ili Trivićkom ali da smatra da u PDP-u ima prihvatljivih ljudi.

Comments


bottom of page