top of page

Kresojević iskopirao Amidžića: Ministar finansija BiH predložio kupovinu nekretnina bez PDV-a


Gradski menadžer Bojan Kresojević očigledno je ostao bez ideja pa iz naftalina vadi stare, ali tuđe. Tako je ovaj put bez pardona građanima pokušao prodati inicijativu SNSD-ovog Srđana Amidžića, ministra finansija u Savjetu ministara BiH. Kresojević je zatražio da se ne plaća PDV na kupovinu prve nekretnine, a o čemu je još prethodne godine govorio SNSD-ov Amidžić.



Naime, gradski menadžer Bojan Kresojević naveo je kako mladi ljudu iz Banjaluke, Gradiške kao i svih drugih gradova Republike Srpske zaslužuju podršku prilikom zasnivanja porodice, a rješavanje stambenog pitanja sigurno je najvažnije pitanje, a o čemu je krajem prošle godine govorio ministar finansija u Savjetu ministara BiH.


S druge strane Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara pokrenulo je postupak za izmjene i dopune Zakona o PDV-u čiji je cilj oslobađanje od PDV-a na kupovinu prve nekretnine za sva punoljetna fizička lica.


"Ova olakšica podrazumijevala da su kupci oslobođeni, odnosno da imaju pravo na povrat PDV-a koji se odnosi na 40 metara kvadratnih stambenog objekta za kupca i dodatnih 15 metara kvadratnih za svakog od članova domaćinstva koji nisu ostvarili pravo na oslobađanje, povrat za kupovinu prvog stana", rekao je tada Amidžić.


Tako da resavska škola ovaj put Kresojeviću nije urodila plodom. Moraće se više potruditi kako bi bio inovativan, a njegova obećanja realna jer bi se s druge strane mogao ugledati na svog šefa Draška Stanivukovića kojem je praksa davanje obećanja koja se ni dan danas nisu ostvarila.

תגובות


bottom of page