top of page

LANACO u protekle tri godine opustošio gradski budžet; Grad i Vodovod davali šakom i kapom firmi bliskoj Nebojši Driniću


Da su firme bliske gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i njegovim saradnicima favorizovane te da prolaze na skoro svim javnim nabavkama, svima je odavno jasno. Tako, u protekle tri godine firma Lanaco d.o.o. okoristila se o gradsku kasu i to za vrtoglave cifre.



Lanaco d.o.o. kako saznajemo u bliskoj je vezi sa desnom rukom Draška Stanivukovića i narodnim poslanikom PDP-a Nebojšom Drinićem, a koji je glavni razlog zašto pomenuta firma dobija poslove u gradu.



Kako saznajemo u periodu od 2021. godine pa sve do februara ove 2024. godine Lanaco je od Grada ostvario dobit u iznosu vrtoglavih 1.730.228,24 KM. Međutim, to nije sve. Ova firma je od 2021. godine do februara ove godine ostvarila dobit od 468.543,55KM.


Prema ovoj računici od Grada i Vodovoda firma Lanaco d.o.o. za tri godine dobila je 2.198.771,79KM.


Ukoliko obratite pažnju na javne nabavke gdje je aplicirala firma Lanaco d.o.o. možete vidjeti da se na nabavke javila sama, bez konkurenata. Slučajnost?


S obzirom da je ova firma u bliskim odnosima sa PDP-ovim Drinićem gore navedeno i ne čudi. Dok se favorizuju pojedinci bliski vrhu rukovodstva Gradske uprave, druge firme nemaju ni šansu da se prijave.

Комментарии


bottom of page