top of page

Maturanti sa KiM-a u posjeti Skupštini Grada: "Mnogo nam je lijepo, hvala svima koji su pomogli posjetu"

Danas su u posjeti Skupštini Grada bili učenici dvije osnovne škole sa područja opštine Gnjilane-Kosovo. Naime, Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost" Beograd-odjeljenje Banjaluka je organizovala besplatnu matursku ekskurziju u Banjaluku uz pomoć institucija i pojedinaca za učenike osmog razreda iz dvije škole sa područja opštine Gnjilane.


"Zaista moram izraziti veko zadovoljstvo i radost što imamo priliku ugostiti danas 50 djece s Kosova. Mnogi od njih po prvi put izlaze iz te , da kažem, ratne zone. Oni će ovdje provesti četiri dana. Danas su započeli posjetu s UKC-u Republike Srpske, sada su u Skupštini grada da vide i taj parlamentarni rad. Kasnije idu u posjetu Narodnom muzeju, Dvorani Borik, Studentskom centru i drugim institucijama. Želim se zahvaliti svima koji su učestvovali u organizaciji kao što su direktor UKC-a Srpske prof. dr Vlado Đajić, moj kolega odbornik Dragolsav Topić, Mišo Kovačević, direktor Dvorane Borik Nenad Talić, direktorici Centra zaštiti me i mnogim drugim koji su pomogli da djeca bolje vide i upoznaju Banjaluku. Na taj način gradimo još jače veze naše Krajiške ljepotice, Republike Srpske i Kosova. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i pokazati da Banjaluka i Srpska vole Kosovo i naše ljude tamo", kazao je predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković.


Duško Rožić predstavnik organizacije Srpska solidarnost kazao je kako ova organizacija po prvi put organizovala maturski ekskurziju u Banjaluku.


"Četvrta po redu. Izolovan dio gdje djeca žive i po prvi put su osjetili slobodu i radost. Želimo da se zahvalimo Ljubi Novkoviću, direktoru UKC-a, kao i Centru zaštiti me, koji nam je omogućio smještaj i hranu, kao i svim portalima koji su nas podržali, gospođi Dragani Macan, privrednicima kao i odbornicima koji su učestvovali u organizaciji ove posjete. Kao što slogan naše organizacije kaže: Naše malo je nekom mnogo jer znam da našim mladima ovo znači zaista mnogo", istakao je Rožić.


Maturanti nisu krili radost povodom posjete te su se zahvalili na gostoprimstvu i istakli su ovim putem da su srdačno dočekani i da im je drago što su u Banjaluci.


"U ime naše opštine Gnjilane želimo da se zahvalimo svima koji su nam omogućili da se ovdje nalazimo. Hvala vam na svemu. Prvi utisci, malo je reći fenomenalni. Ovo je naš prvi dolazak i mnogo smo srećni", kazao je Vuk Milenković, jedan od maturanata.


"Prvi put smo u Banjaluci, nismo mnogo još obišli, ali sve do sada je mnogo prelepo i ovu ćemo priliku iskoristili za sklapanje novih prijateljstava", istakla je Jovana Kovačević


"Mnogo nam je lepo i drago što se svi zajedno ovdje družimo i nadamo se da će nam biti mnogo lepo", rekla je učenica Antonija Vasić.


Dejan Ponović, nastavnik informatike i razredni starješina zahvalio se svim ljudima koji su učestvovali u ovoj organizaciji.


"Uslovi rada u našoj školi u samoj opštini su izazovni i nije lako realizovati mnogo toga te nam ova posjeta i gostoprimstvo mnogo znače", naglasio je Ponović.


Gosti nisu krili radost povodom posjete i srdačne dobrodošlice te su istakli kako su i pojedini roditelji djece, a koji su imali priliku posjetiti Banjaluku istakli kako im je drago što će i njihova djeca imati istu priliku jer nose najljepše uspomene iz Krajiške ljepotice.

Comments


bottom of page