top of page

Mještani naselja Motike ljuti zbog puta, radovi probili još jedan rok

Da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije u stanju da se pobrine za svoje građane, govori nam mnogo primjera.

Mještani naselja Motike su u blatu i muče muku sa autobuskim linijama, a sve im je to priredila nova administracija i njihovi projekti koji su se pokrenuli u pogrešno vrijeme i samo izazvali gore.


Da su uhvaćeni u nesposobnosti svjedoče fotografije iz naselja Motike kojih bi se mnogi gradovi postidjeli.


Kako su mediji već pisali, mještani su u svom naselju očekivali sanirano klizište i uslovan put, a dobili su provaliju i novu muku kako sada stići do grada.


Od Motika do grada s dva presjedanja na autobus


Mještani naselja Motike su bijesni, radovi u njihovom naselju im predstavljaju ogroman problem jer su započeti na kraju građevinske sezone i po lošem vremenu. Mještanima, a pogotovo radnicima i đacima sada veliki problem predstavlja vožnja autobusom do grada. Kažu, sada se na hladnoći moraju snalaziti na razne načine kako bi došli do grada, a ovakve mjere trebalo bi da su na snazi najmanje deset dana, međutim, rok je probijen.


,,Koliko se sjećam rečeno nam je da bi sve trebalo biti gotovo do 20. novembra. Ovo je užasno, nema se kud godati. Za put od devet kilometara moramo dva puta presjedati i voziti se čak 60 minuta, a prije presjedanja u drugi autobus moramo pješačiti dva kilometra. Vozimo se par stanica, a onda se izlazi i čeka nas dva kilometra hodanja do sljedeće stanice, odakle nas drugi autobus kupi. Sada su se sjetili raditi put. Prestrašno. Ne bi se sjetili umanjiti cijenu karte, makar su to mogli kad su već sve poremetili narodu'', ljutito je rekla jedna studentkinja koja kaže da jedva čeka da se ovo sve završi.




Takođe, Stanivuković je najavljivao i inicijativu za češće polaske autobusa na linijama javnog prevoza putnika u dijelu Petrićevca i Motika, međutim, i ova inicijativa je ostala samo na praznim riječima i obećanjima.


Comments


bottom of page