top of page

"Nestao" Ivan Begić

Ivan Begić više ne postoji, ako je suditi po CIPS-u. Bez lične karte, pasoša i vozačke dozvole, bivši banjalučki odbornik ostao je preko noći. Da je živ i da postoji, od juče pokušava da ubijedi nadležne.



Da zapravo ne postoji, čuo je, kaže, od šalterske radnice, od koje je tražio uvjerenje o prebivalištu. Iako mu dokumenti važe narednih nekoliko godina, iz baze su nestali.


“Dokumenti koje ja uredno imam, sa kojima uredno obavljam sve svoje građanske dužnosti, lična karta, vozačka i pasoš, ne važe i moram ih predati njima na poništenje.


Moram ponovo izvaditi sve dokumente, kao da sam se juče rodio, dostaviti njima, platiti takse, podnijeti zahtjev za izdavanje novih dokumenata, i u narednih 15 dana ću dobiti svoju ličnu kartu”, rekao je Begić za ATV.


O navodnom nestanku Ivana Begića, oglasila se i Policijska uprava. Poništenju dokumenata prethodilo je poništenje prebivališta.


“Obavještavamo vas da je PU Banjaluka, 23.05.2022. godine donijela Rješenje o poništenju prebivališta za navedeno lice, jer je izvršenim provjerama utvrđeno da lice nije nastanjeno na prijavljenoj adresi prebivališta, a nije se odazvalo na poziv PU Banjaluka radi davanja izjave u vezi sa utvrđivanjem prebivališta”, saošteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Comments


bottom of page