top of page

Novi raskol: Jelena Trivić odlazi u Beograd dok njeni saborci javno podržavaju opoziciju u Srbiji

Unutrašnji raskol i konfuzija opozicije u Republici Srpskoj dostigli su vrhunac. Sa svakom novom temom, oni čija je jedina svrha rušenje Milorada Dodika pokazuju neslogu i različita mišljenja.



Najnoviji sukob koji potresa opoziciju odnosi se na skup u Beogradu koji je zakazao predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, za 26. maj. Visoki funkcioneri iz Republike Srpske najavili su svoj dolazak na ovaj miting, pozivajući građane da učine isto. Međutim, dio opozicije nije naklonjen ovoj ideji.


Jelena Trivić, lider Narodnog fronta, najavila je svoj dolazak u Beograd, ali njeni saradnici javno podržavaju opoziciju u Srbiji. Saša Lazić Medo, odbornik iz Banjaluke, nedavno je dogovorio zajedničko djelovanje sa Jelenom Trivić preko svog pokreta "Banjaluka zove".


Međutim, na društvenim mrežama dijeli slike sa skupova opozicije u Beogradu uz upitne konstatacije. Čak se hvali na Facebook-u kako je "kažnjen zbog komentara o fotošopiranim slikama".





Dok se godinama vodi bitka za "lidera opozicije" u Republici Srpskoj, jedan od pretendenata na tu titulu, Nebojša Vukanović, ističe da neće putovati u Beograd i podržati predsjednika Srbije.

Comments


bottom of page