top of page

Obilježeno šest godina od osnivanja Urgentnog centra UKC-a Srpske

Univerzitetski klinički centar Srpske obilježava šest godina od osnivanja Urgentnog centra. Moderno opremljeni Urgentni centar ubrzao je način prijema pacijenata i obrade podataka, od laboratorisjkih nalaza, snimanja ali i hirurških zahvata, koji su u funkciji 24 časa.



Na Urgentnom centru, tokom šest godina zbrinuti su mnogobrojni pacijenti i hitni slučajevi.

 

Načelnik Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Slavica Zeljković rekla je da su od 4. oktobra prošle godine do danas u Urgentnom centru pregledana 64.133 pacijenata.

 

Povodom obilježavanja šest godina rada Urgentnog centra Zeljkovićeva je rekla da on spada u red velikih urgentnih centara i da je na godišnjem nivou u prethodnih šest godina pregledano između 65.000 i 70.000 pacijenata.

 

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da se danas navršava šest godina od početka rada jedne od najbitnijih organizacionih jedinica UKC-a Republike Srpske, a to je Centar urgentne medicine, mjesto gdje dolaze hitni slučajevi i najteži pacijenti i gdje se, kako je rekao, zbog dobre organizacije spasavaju životi pacijenata.

 

Slike Udruženja amputiraca UDAS-a, krasiće prostor ovog centra.

 

Predsjednik organizacije amputiraca UDAS Željko Volaš rekao je da već dugi niz godina sarađuju sa UKC-om na različite načine, te da će povodom šest godina rada Urgentnog centra uljepšati njihove prostorije slikama, čime će boravak u ovom centru učiniti što ugodnijim.

 

Ljekari na hirurgiji UKC-a učestvovali su na bazičnom kursu laparoskopije u organizaciji endoskopskih hirurga Srbije.

 

Kurs je organizovan za 40 mladih hirurga, urologa i ginekologa iz Srpske, Srbije i Crne Gore.

Comments


bottom of page