top of page

Od jednog pedlja do ogromnih parcela; Stanivuković nekada prijetio prstom, a danas tajkunima daje šakom i kapom (VIDEO)



Gradonačelnik Draško Stanivuković demantovao je samog sebe bezbroj puta otkako je na mjestu prvog čovjeka grada. Od pompeznih obećanja do onog – pljunuo pa polizao linija je tanka. Tako je Stanivuković na početku mandata kazao kako niko nikada dok je on gradonačelnik neće uzeti ni pedalj gradske zemlje. Dobro, to iz nekog drugog ugla i nije laž. Niko nije uzeo pedalj, da bar. Stanivuković je kvadratnih metara i kvadratnih metara kao na tacni dao lokalnim tajkunima i vlasnicima krupnog kapitala.



Zaokret Draška Stanivukovića za 180 stepeni koštao je građane Banjaluke s obzirom da njihovu zemlju bez njihove saglasnosti daje vlasnicima krupnog kapitala, a regulacione planove prekraja u skladu sa svojim namjerama, a ne u skladu sa zakonom. Tako i pored svega što prodaje, Stanivuković ruši i gradi šta i kako on želi i to bez neophodnih dozvola.


Na početku mandata predstavljao se kao čuvar gradskog zemljišta i prijetio protestima. Na kraju mandata atraktivne gradske parcele u centru dao je za privatne parcele na periferiji kako bi bogataše učinio još bogatijim a sve na štetu grada.


Tako je, Stanivuković donio odluku o zamjeni višestruko vrijednijeg gradskog zemljišta pored zgrade Vlade Republike Srpske za zemljište u naselju Česma, kojom se Gradu nanosi višemilionska šteta.


Zatim je Stanivuković uputio i pred Skupštinu Grada prijedlog o zamjeni gradskog zemljišta koje je ranije eksproprisano sa kompanijom „Aragosta invest“ u vlasništvu banjalučkog investitora Veljka Jarića.


Ali to nije sve, Stanivuković je zatražio mišljenje i Pravobranilaštva RS na Ugovor o zamjeni nekretnina između Grada Banjaluka i firme „Korićanac ZRUG“ i tako pokazao da ne odustaje od sporne zamjene zemljišta.


I dok i dalje plasira neistine poput ove da se bori za svaki dio grada, Stanivuković je jedan dio betonirao u potpunosti, kao što je to slučaj sa parkovima, a sve što je mogao unovčiti dao je vlasnicima krupnog kapitala kao da je riječ o njegovoj privatnoj imovini, a ne imovini građana koji su mu dali povjerenje.



コメント


bottom of page