top of page

Odvodi začepljeni, ULICE BANJALUKE NIKAD PRLJAVIJE (FOTO)

Građani Banjaluke tri godine muče istu muku, čim padne kiša, nastaju problemi, kako za pješake, tako za vozače. Začepljeni odvodi i propali kolovozi stvaraju velike lokve, a neredovno pranje i čišćenje ulica - blato.



Čitaoci našeg portala svakodnevno nam šalju fotografije prljavog i zapuštenog grada.


Da nevolja bude veća, pravi problemi nastaju ljeti i u jesen kada padne kiša. Opali plodovi lipe lijepe se za trotoare, a u jesen, lišće.


,,Trenutno je najveći problem lipa koja je razlijepljena po ulicama. Trotoari su mokri, blatnjavi i klizavi. Jutros sam kilu blata donijela na obući kada sam došla na posao. Isti slučaj je bio i prošle sedmice. Pješačim dobru kilometražu, kroz tri naselja, od kuće do posla. U svakom naselju je situacija ista. Ulice prljave, odvodi začepljeni'', kaže nezadovoljna sugrađanka za naš portal.


Građani kažu da je pranje ulica postalo prava rijetkost: ,,Sjećam se prije 5 godina, dok sam stuidrao, barem dva puta sedmično je, ujutru oko 7 sati, prolazio kamion sa crijevom, koji je prao ulice'', kaže Aleksandar Talić za naš portal.


Dodatni problem građanima predstavljaju oronuli kolovozi i začepljeni odvodi:


,,Oronuli i nesanirani kolovozi se krpe, ili se, u još gorem slučaju, postavljaju znakovi upozorenja koji nagovještavaju na rupu, i to tako stoji mjesecima. Kada padne kiša rupe se napune vodom, još ako je kiša obilnija, tu nam nema spasa. Začepljaju se odvodi, a na kolovozima i trotoarima nastaju bare. Pješak sam i redovno dolazim kući okupan. Ne mogu ni vozačima da zamjerim, tolika količina rupa se više ne može izbjeći'', ističu nezadovoljni građani.


Problem oronule infrastrukture u Banjaluci poznat je mjesecima unazad. Građani se pitaju, na šta Gradska uprava troši toliki novac iz budžeta kada su krucijalne stvari u gradu zanemarene.






bottom of page