top of page

Pravi se PDP baza: Stanivuković i Palačkovićeva KRADU podatke od penzionera

Uznemiravanje penzionera u Banjaluci se nastavlja. Gradska administracija na čelu sa Stanivukovićem namjerava da iskoristi podatke od ukupno 48 000 penzionera tako što će ostaviti u svoju PDP bazu njihove kopije lične karte kao i matične broje, čime će ozbiljno prekršiti zakon.



Nakon najave Draška Stanivukovića o doživotnom besplatnom prevozu za 48 000 penzionera pojavile su se šokantne informacije. Penzioneru koji se prijavi za besplatnu kartu ne garantuju da će ostvariti pravo na istu, već samo da će završiti u PDP bazi, a koja će se koristiti za predstojeće izbore, a tu tvrdnju je potvrdio i sam Stanivuković i "Pravilnik o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada Banje Luke za fizička lica" po kojem se dodjeljuju besplatne karte.


Po posljednjoj studiji javnog prevoza svega 10 000 penzionera u Banjaluci koristi javni gradski prevoz, a gradonačelnik je najavio "doživotne karte" za njih 48 000. Da bi penzioneri ostvarili pravo na besplatan prevoz neophodno je da odu u određene prostorije, čak i one u mjesnim zajednicama gdje će ih dočekati PDP- ovi predstavnici, umjesto u prostorije Gradske uprave, gdje bi po zakonu i trebalo da podnesu zahtjev za svoje karte.


Umjesto besplatnih karata, pernzioneri nakon što podnesu zahtjev čekaju na odobrenje iste, a svi zahtjevi prije odlaska u Gradsku upravu završavaju u prostorijama Gradskog odbora PDP-a gdje se svi podaci zloupotrebljavaj, baš kao što je bio slučaj s KOVID izolovanim građanima, kada su njihovi podaci završili u PDP prostorijama, a o čemu smo i ranije pisali.


Takođe, Stanivuković je najavio doživotne besplatne karte, što je još jedna u nizu prevara jer u "Pravilniku o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu

putnika na teritoriji grada Banje Luke za fizička lica" jasno stoji u dva člana 7. stav 3 i članu 14. da će se dijeliti u skladu sa budžetskim sredstvima i da vrijede najduže godinu dana.


Da je sve dobro smišljena prevara penzionera od strane Draška Stanivukovića govori i činjenica da Stanivuković javnim prevoznicima nije isplatio dugovanja, pa se nameće pitanje ko će onda da vozi toliki broj ljudi besplatno, kada prevoznici i dalje voze po "koronskom" redu vožnje, kada se ukidao gradski prevoz, a neke linije su zbog neisplativosti potpuno ukinuli.


"Podjela karata će ići u nekoliko faza i zbog velikog broja zahtjeva molimo za strpljenje jer postoji mogućnost da ne stignemo sve zahtjeve obraditi do kraja godine", naveo je Stanivuković, te je odmah postalo jasno da će veliki broj penzinera ostati bez besplatnih karata, i umjesto kartice za besplatan prevoz završiće s onom PDP-ovom.


Kao šlag na tortu jeste neisplaćen gradski prevoz radnicima u Gradskoj upravi, koji kasni već dva mjeseca.


Zato, dragi penzioneri, pamet u glavu i pazite kome dajete svoje podatke!


Comments


bottom of page