top of page

Predsjednik Dodik: Razgovori sa učesnicima Samita BRIKS-a o aktuelnoj situaciji i Srpskoj; Danas sastanak sa Putinom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na pozivu da učestvuje na prijemu koji je organizovao za lidere i učesnike Samita BRIKS-a, na kojem je imao priliku da razgovara sa važnim ljudima o aktuelnoj situaciji i o Republici Srpskoj.



"Imao sam priliku da razgovaram sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guteresom. Drago mi je što sam imao priliku da se pozdravim sa mnogim delegacijama od Bolivije do Dalekog istoka", rekao je Dodik Srni i RTRS-u.


On je dodao da ga danas očekuje sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom sa kojim će razgovarati o saradnji Srpske i Rusije i o Samitu BRIKS-a, kao i sastanci sa predstavnicima određenih ruskih kompanija.


"Samit BRIKS-a šalje poruku mira. Ovo nije militantan skup, već skup mira i saradnje. Sama ideja BRIKS-a jeste u tome da suverene države, narodi i nacije sarađuju bez ikakvih opterećenja i nastojanja da im se nametne bilo šta", zaključio je Dodik.


BRIKS je okupio političke predstavnike 36 zemalja, među kojima je delegacija Republike Srpske koju predvodi predsjednik Dodik.

Republika Srpska na Samitu BRIKS-a učestvuje kao posmatrač.


Comments


bottom of page