top of page

Premješteni nakon gostovanja - Radnik Gradske uprave, Nedeljko Radulović, KAŽNJEN zbog iznošenja istine o lažima Draška Stanivukovića

Radnik Gradske uprave Banjaluka, Nedeljko Radulović, premješten je na drugo radno mjesto nakon gostovanja u emisiji Jutarnjeg programa RTRS-a. Tokom gostovanja, zajedno s potpredsjednikom Sindikalne organizacije Gradske uprave, Vladimirom Pudarom, Radulović je otvoreno progovorio o lažima gradonačelnika Draška Stanivukovića.

 



Naglasili su da su izjave gradonačelnika Stanivukovića o povećanju plata radnicima Gradske uprave neistinite, te istakli da nijedan radnik nije dobio povišicu. Osim toga, Radulović i Pudar istakli su da gradonačelnik svim radnicima duguje 1800 KM za prošlu godinu.


Kako saznajemo, Nedeljko Radulović je, prema nalogu Vlade Grujića, šefa Kabineta, premješten na drugo radno mjesto. Umjesto podrške za hrabrost u iznošenju istine, Radulović je kažnjen, što ukazuje na pritisak i sankcije za one koji se usude progovoriti.


Povodom ovog slučaja oglasio se i predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić.

 

"Čujem kako su gospoda iz Gradske uprave Banja Luka, danas  nakon jutrošnjeg gostovanja naših sindikalaca ekspresno premjestili gospodina Radulovića na drugo mjesto jer su iznijeli istinu o lažima Draška Stanivukovića. Draško ako si mislio da će ovo proći tek onako, grdno se varaš", poručio je Marić na Tviteru.

 

Podsjećamo, povećanje plata svim radnicima u Gradskoj upravi izglasano je  na Skupštini Grada, jasno naznačujući linearno povećanje od 150 KM. Međutim, gradonačelnik do danas nije ispoštovao svoja obećanja, stavljajući radnike u nepravedan položaj.




Comentarios


bottom of page