top of page

Pukle ploče na novom šetalištu u Gajevoj: Propada MILIONSKA rekonstrukcija

Ploče na novom šetalištu u Gajevoj ulici u centru Banjaluke već su počele da pucaju, pa su radnici u prethodna dva dana ponovo u akciji. Koliko će i ta zamjena potrajati, teško je reći, jer je greška, očigledno, napravljena u samom startu, ukoliko se znalo da će ovom pješačkom zonom morati da prolaze i vozila, barem ona dostavna.



“Ploče nisu namijenjene da automobili prelaze preko njih, zato su ovako brzo oštećene“, kratko kaže jedan od radnika u Gajevoj za BL portal.


Ova ulica je nakon skoro godinu dana rekonstrukcije, završena prije samo šest mjeseci, ali je njom, iako nazvana šetalištem, dozovoljen prolaz dostavnim vozilima i automobilima stanara koji žive u okolnim zgradama.


Prema riječima radnika, upravo su dostavna vozila sa teškim teretom i dovela do pucanja nedavno postavljenih ploča, ispod kojih je, zbog dozvole vozilima da dopremaju robu u Bosku i okolne lokale, vjerovatno trebalo postaviti drugačiji i izdržljiviju podlogu.


U ovom slučaju nije se reagovalo na vrijeme, kao na primjer tokom rekonstrukcije staze kod Banskog dvora. Tada je još dok su trajali radovi utvrđeno da će se, zbog prolaska automobila koji idu do Palate Republike, korigovati projekat, kako bi ploče izdržale i kako ne bi došlo do uništavanja staze.


Prema prvobitnim najavama, rekonstrukcija Gajeve trebalo je da košta oko milion maraka. Predstavljajući ovaj projekat, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će se, nakon radova tokom kojih su zamijenjene i vodovodne, kanalizacione i toplovodne instalacije, ova ulica “iz klasične pristupne saobraćajnice pretvoriti u modernu i uređenu pješačku zonu sa pratećim sadržajima”.


O tome da će njome morati da prolaze i vozila tada nije bilo ni riječi.

Comments


bottom of page