top of page

Rebalans – ni na nebu, ni na zemlji: Topić ističe, "Priča se da gradonačelnik nije u Banjaluci, a ja sam ovdje i čekam"

Nastavak nastavka vanredne sjednice banjalučke skupštine i dalje je neizvjestan, a, po svemu sudeći, rebalans prošlogodišnjeg budžeta neće ni biti usvojen. Ovo je slika banjalučke političke scene danas, peti dan od prekida rada. Uz sve to, za priče da u banjalučkom SNSD-u “ne cvjetaju ruže”, šef kluba ove stranke Dragoslav Topić ne vidi pravog osnova.



Topić nije siguran ni da li vrijedi zakazivati, kako kaže, nastavak sjednice, jer ni svi odbornici PDP-a se prošli put nisu pojavili, a sam predlagač, tačnije gradonačelnik nije uputio zahtjev da opet sjednu u klupe.

 

„Svakako, ja ne bih ni glasao za rebalans budžeta. Rebalans se morao usvojiti u 2023. godini, a to sad što gradonačelnik nešto pokušava na silu… pa mogao je usvojiti onda i za 2022. godinu, nema razlike", kaže Topić.


Mnoge zanima i otkud je Topić ostao na sjednici Skupštine Grada koju je prekinuo njegov stranački kolega i predsjednik Skupštine Ljubo Ninković. On tvrdi da je ostao samo da spriječi nasilje i zatraži pauzu.


„Da, nasilje. Znate jednom prilikom se to i desilo, pa se tumačio poslovnik kako ko hoće, uvodili su ljude sa ulice. Jedini ja kao šef kluba odbornika imao sam pravo tražiti pauzu dok se nije vratio potpredsjednik Skupštine. Nije to bio nikakav udarac prema Ninkoviću, on ostaje predsjednik Skupštine što se tiče SNSD-a“, uvjerava Topić.

 

I pored bučnih reakcija i optužbi predsjednika banjalučkog SNSD-a Vlade Đajića proteklih dana, Topić za BL portal garantuje da je atmosfera u stranci nikad bolja.

 

„Pa ako gledate na istupanje Marinka Umičevića, on je takav. Jednostavno iznese šta koji dan misli, ali inače kod nas vlada demokratija i svaki odbornik SNSD-a glasa kako želi. U svakom slučaju mi nađemo zajedničko rješenje. Tako da kod nas nema problema“, tvrdi Topić.

Comments


bottom of page