top of page

SKANDALOZNA PLJAČKA: Stanivuković nastavlja da sramoti Srbiju, Vučića i Kosovo

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je gradonačelnik Banjaluke sramno pokrao novčanu donaciju Republike Srbije i predsjednika Vučića za izgradnju OŠ u Adi tu se nije zaustavio. Stanivuković je, bez provedenog tendera, samostalno izabrao firmu ProINOX i naručio slova za naziv škole 'Kosovo i Metohija', čak mijenjajući taj naziv bez saglasnosti Ministarstva obrazovanja Republike Srpske. Zatim je otišao korak dalje pa poslao drektorici OŠ Vuk Stefanović Karadžić račun da plati. Prema dokumentu koji je u posjedu našeg portala, tabla s natpisom košta vrtoglavih 11.255, 40 KM.


Podsjećamo da su se tokom gradnje i opremanja objekta područne Osnovne škole 'Vuk Stefanović Karadžić' u naselju Ada, koji je finansiran donacijom Srbije, pojavile ozbiljne sumnje i nepravilnosti. Na primjer, dječije stolice su nabavljane po cijeni od 257 KM po komadu, iako je njihova stvarna cijena bila 65 KM, a ponegdje čak i niža.


Činjenica je da je Srbija uložila četiri miliona KM u gradnju tog objekta. Unutra kada se uđe prisutno je samo 10 učionica, nekoliko toaleta i ništa više. Nema fiskulturne sale, nema nijednog računara.


Podsjećamo, Stanivukvić je zajedno sa Miladom Šukalo izabrao firmu iz Sarajeva, pored svih proizvođača namještaja u Srpskoj, te je za dječije stolice izdvojio vrtoglavu sumu novca.


Comments


bottom of page