top of page

Stanivuković i Kresojević primorali roditelje da ispisuju djecu iz vrtića

Garodnačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i njegov gradski menadžer Bojan Kresojević, svojim nekompetentnim i neodgovornim radom primorali su roditelje da ispisuju djecu iz privatnih vrtića.



Gradska uprava je, na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem i gradskim menadžerom Bojanom Kresojevićem, napravila obrazac pod nazivom ,,Zahtjev za snižavanje cijene vrtića na 380 KM'' koji roditelji preuzimaju u Gradskoj upravi i predaju vrtićima čija je cijena iznad 380 KM. Zauzvrat, roditelji koji zatraže niže cijene vrtića, dobijaju ispisnice.


Ovakav slučaj desio se u vrtiću ,,Zvjezdica''.


,,Oni se sami ispisuju od 30. septembra, na njihov lični zahtjev preko formulara dobijenog iz Gradske uprave koji se može naći na internetu'', rekli su iz vrtića “Zvjezdica” za Nezavisne novine i dodali da do danas imaju četiri ovakva zahtjeva.


Gradski menadžer Bojan Kresojević tvrdi da ne zna ništa o ispisnicama, te da ga niko nije kontaktirao.


Bojan Kresojević ranije je naveo da: ,,U slučaju da vrtić pozitivno ne odgovori na zahtjev u roku od 15 dana od dana preuzimanja, smatra se da je roditelj raskinuo ugovor, pri čemu se raskid ugovora primjenjuje od 1. oktobra. Prema sporazumu, koji se takođe potpisuje u kancelariji 23, a čiji potpisnik je i gradonačelnik, grad će obezbijediti boravak ove djece u javnim vrtićima od 1. oktobra''.


Međutim, sporno je što je procedura o prijemu djece u Javne vrtiće regulisana Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju (,,Službeni glasnik Republike Srpske'' broj: 64/22), sa kojim Kresojević i Stanivuković izgleda nisu dovoljno upoznati, te roditelje dovode u situaciju da djeca ostaju prepuštena gubitku sigurnog mjesta kako u privatnom, tako i u javnom vrtiću.

bottom of page