top of page

Stanivuković izvrijeđao odbornike pa očekivao njihovu naklonost


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je u jučerašnjem obraćanju za medije iznio niz uvreda i pogrdnih naziva upućenim odbornicima skupštinske većine. Nije birao riječi, pa je čak sve uporedio i sa stanjem na Kosovu i Metohiji, uporedivši odbornike sa „Šiptarima“.



Na današnje pitanje novinara kako komentariše što je odbornike izvrijeđao pa ih onda pozvao da sjednu, razgovaraju i nađu zajedničko rješenje gradonačelnik je rekao da zna kome je uputio uvrede i na koga je mislio, pa se pozivao na političko značenje termina „idiot“.


Međutim, gradonačelnik je tu sam sebe demantovao jer ih juče nije nazvao političkim idiotima, nego političkom stokom, a ostale termine poput monstruma, Šiptara i Albanaca nije ni prokomentarisao.


Podsjećamo, gradonačalenik je juče imao vanrednu konferenciju za medije, a tema su bili amandmani skupštinske većine. Stanivuković je u svom obraćanju odbornike skupštinske većine, a ponajviše odbornike koji dolaze ispred SNSD-a okrivio za probleme u budžetu, a nije škrtario ni na pogrdnim nazivima. Odbornike je nazvao idiotima, političkom stokom, monstrumima pa čak i Šiptarima.


Stanivuković je i danas na još jednoj konferenciji za medije spomenuo, kako kaže mržnju i animozitete prema njemu, ali je ipak on bio taj koji iznio najviše uvreda.


„Sram da vas bude, stoko politička, ja moram tako da kažem“, započeo je gradonačelnik, a uvrede su se poslije samo nizale.


Uporedivši sa Šiptarima odbornike, Stanivuković je rekao da je spreman čak i na barikade, sa kako kaže svima nezadovoljnima, međutim ukoliko saslušate konferencije jasno je da je gradonačelnik jedini nezadovoljan.


„Uvijek dodam „politička“ da malo ublažim“, rekao je Stanivuković u pokušaju da opravda izrečene uvrede.

Comments


bottom of page