top of page

Stanivuković predao komandovanje gradom "federalnoj strani Banjaluke" Miladi Šukalo

I dok je Srbima misaona imenica slobodno prošetati Sarajevom, a kamoli učestvovati u vlasti grada Sarajeva, za to vrijeme u Banjaluci Milada Šukalo, rođena Buturović iz Konjica i sa liste Harisa Silajdžića, radi šta hoće i upravlja Banjalukom. Tako je Šukalova imenovana za zamjenika Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, sa diplomom pedagoga.


To samo govori o tome koliko je jak federalni lobi. Ne samo da je zamjenica Štaba za vanredne situacije, ona je i šef Odsjeka za međunarodnu saradnju u Gradskoj upravi, savjentica Draška Stanivukovića, a nalazi se i na listi PDP-a na rednom broju 6.


Stanivuković, suočen s nedostatkom stručnih ljudi, odlučio je imenovati svoju savjetnicu i šeficu Odsjeka za međunarodnu saradnju, Miladu Šukalo, na ovu odgovornu funkciju. Ali njena kvalifikacija izaziva ozbiljne sumnje. Naime, Milada nema nikakvo formalno obrazovanje niti iskustvo u oblastima kao što su vodosnabdijevanje, što je ključno za ulogu koju preuzima.


Dobro obaviješteni izvori navode da Milada Šukalo rijetko prisustvuje sastancima Štaba za vanredne situacije. Kada se pojavi, često ne razumije tematska pitanja, ali se rado fotografiše, što se desilo i na posljednjoj sjednici štaba. Ovakvo ponašanje dodatno podržava stavove onih koji smatraju da njeno imenovanje nije zasnovano na stručnosti.



Koliko je jak federalni lobi i islamske organizacije u Bosni i Hercegovini govori i činjenica da je Milada Šukalo za vrlo kratko vrijeme došla u sami vrh grada Banjaluka i sve zahvaljujući Drašku Stanivukoviću koji joj je dao priliku. Naime, Šukalova je preko koje kakvih "evropskih i islamskih organizacija" hodala po Banjaluci i priključivala se protestima za koje se znalo da finansiraju strane organizacije.


Tako se Šukalova odjednom pojavila na protestu za Picin park, Stari hrast... protesti za koje se šuškalo da je sufinansirala Savezna obavještajna služba Njemačke (BND). Šukalova, koja je bila na listi Stranke za BiH Harisa Silajdžića odjednom uplivala u politički život Banjaluke, pretpostavlja se i zahvaljujući BND-u, ali i to preko pokreta Pravda za Davida, koji je Šukalova iskoristila za viši cilj.


Kao lažni borac za pravdu, pokret koji je njoj i Stanivukoviću bio odskočna daska za dalji politički angažman, brzo su zaboravili, a danas i ne spominju da su ikad bili dio istog.

I dok se ljudi bore za kap vode, Milada Šukalo, strani agent i plaćenik stranih organizacija kroji sudbinu Banjaluke preko federalnog Sarajeva.


Comments


bottom of page