top of page

Stanivuković više ne farba šahovski poligon

Mnogima je performans farbanja šahovskih polja u centru Banjaluke, a koji je izvodio gradonačelnik Stanivuković ostao u pamćenju.



On je kao narodni poslanik „popravljao“ ono što gradske službe prema njegovim riječima tada nisu. Stanivuković je optuživao tadašnju gradsku administraciju, snimao performanse, radio sve i svašta kako bi zaradio koji politički poen.


Međutim, te 2019. godine performans završava fijaskom. Ofarbana polja već su sutradan, usljed obilnih padavina, bila razmrljana i gotovo neupotrebljiva za igranje šaha, što je izazvalo nezadovoljstvo i bijes kod penzionera koji svakodnevno koriste ovaj poligon.


Prije dvije godine Stanivuković je kritikovao gradske službe, a danas svi građani kritikuju njega.


Umjesto nadležnih, koji su mjesecima uspavani, društvenu odgovornost pokazali su rukometaši Borca. Oni su udruženim snagama ispred Muzeja savremene umjetnosti ofarbali najomiljeniji teren najstarijih sugrađana.



Ovo je još jedan primjer da gradonačelnik ne osjeća odgovornost prema stanju u gradu, a za dvije godine mandata rezultati učinjenog u gradu od strane aktulene gradske administracije ravni su nuli

Comments


bottom of page