top of page

Stanivukovićev saradnik pogrdno isprozivao predsjednika Republike Srpske


Zahvaljujući Vladi Republike Srpske koja je izdvojila skoro 7 miliona KM Banja Luka će uskoro dobiti dugoočekivani most u naselju Česma. Sa ovom činjenicom očigledno nije upoznat advokat Dario Sandić, saradnik gradonačelnika Draška Stanivukovića kao i član prividnog Tima za reviziju. Sandić je prozvao dolazak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, pogrdno ga nazivajući cirkuskim medom.



„E kakav je to gradonačelnik, sram ga bilo. U gradu u kome vodi grad taj gradonacelnik se pojavio da otvori radove na izgradnji mosta u tom gradu koji se finansira iz gradskog budžeta tog grada koga je on gradonačelnik. I dodje ovaj“, napisao je Sandić na svom Fejsbuk profilu.


Podsjećamo, sve što je Gradska uprava na čelu sa Stanivukovićem trebala da uradi jeste da obezbijedi dokumentaciju i riješi imovinsko pravne odnose, a na to se čekalo skoro godinu dana. Iz budžeta Grada gradonačelnik je u toku svog mandata potrošio 500 miliona KM, ali se na sredstva za most čekala republička vlast.



„Postoji nešto što se zove ”pravila etikecije” i uči se na 4. godini fakulteta - međunarodno javno pravo. Ali to predsjednik ne zna, jbg, savjetnik mu priprost pa ga goni da se pojavljuje ko cirkuski med“, dodaje Sandić u svojoj objavi.


Za one koji nisu izučavali pravo, pravila etikecije predstavljaju utvrđen red i način društvenog ponašanja u određenim situacijama, a neophodna nam je da bismo izbegli neprijatne situacije i zabune. S obzirom da se na pomenutom događaju ništa neplanski, ali ni neugodno nije desilo obraćanje srpskog člana Predsjedništva BiH kao i budućeg predsjednika Republike Srpske u ime Vlade, protokol ničim nije narušilo, što Sandić očigledno ne razumije, ili se sa tim nije susretao na fakultetu.



Bình luận


bottom of page