top of page

Umjesto da brane, opozicija napala institucije Srpske: Meta RTRS

Potpomognuta zapadnim silama Jelena Trivić ne odustaje. Ne priznaje poraz za nivo predsjednika Republike Srpske i organizuje treći protest, ovaj put ispred zgrade RTRS. Iako se nekima čini da opozicionari na čelu s Jelenom Trivić prave samo spektakl, njihove namjere su mnogo opasnije. Protestima rade na destabilizaciji Republike Srpske, njenih institucija, a meta im je i javni servis Srpske.



Jeleni Trivić smeta državna televizija, iako je rado prihvatala pozive za gostovanje u emisijama na RTRS-u, sve dok nije dobila poziv za TV duel sa protivkandidatom iz SNSD Miloradom Dodikom. Tada je odbila da stane pred građane Republike Srpske i da se suoči s Dodikom. Mnogi su komentarisali da će najveće gubitke na izborima imati oni koji se nisu htjeli pojaviti u TV duelima, a koje je organizovao Javni servis, što se pokazalo tačnim. Jelena Trivić i Mirko Šarović su izgubili izbore i povjerenje građana.


Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić ne zna više kud bi. Iste one građane kojima je davno okrenula leđa poziva na protest ispred RTRS-a. Ne govori više o pokradenim izborima, već o programu javnog servisa.


Ovo nije samo direktan udar na javni servis kao jednu od važnijih institucija Srpske već i na sve zaposlene, jer na silu žele da mijenjaju uređivačku politiku RTRS-a.


Javno poručuju da nema stajanja i da je rušenje institucija njihov glavni motiv i zadatak.

Comments


bottom of page