top of page

Uoči humanitarnog vaskršnjeg koncerta u UKC Srpske prijem za članove hora sa KiM

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske upriličen je prijem za članove hora Kamenički biser sa Kosova i Metohije. Ovaj sastav, zajedno sa horom Beli anđeo održaće večeras u Banskom dvoru humanitarni vaskršnji koncert.



Djeca sa Kosova i Metohije ponovo su gosti Republike Srpske, a povod je humanitarni vaskršnji koncert večeras u kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci. Organizatori koncerta su Odbor za Kosovo i Metohiju i udruženje Beli anđeo.


Miroslav Arlov predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju podsjetio je da je direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić među prvima koji je uplatio donaciju za pomoć i za održavanje koncerta, ali i posebno za pomoć srpskoj djeci sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.


Prijem u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske bio je ispunjen pjesmom i mladošću, a muzički sastav Kamenički biser pokazao je samo mali dio svog repertoara.


- Oni su došli u Republiku Srpsku da pjevaju i da prenesu tradiciju Srbije i Kosova i jedno veliko hvala što su danas u Banjaluci, u Republici Srpskoj. Želim da se zahvalim i čestitam Arlovu što je to započeo i što smo svi dio jedne pozitivne priče. Istovremeno apelujem na sve da se priključe i podrže ovu akciju i da napravimo što ljepši boravak našim gostima s Kosova u našoj Republici Srpskoj - rekao je Đajić.


Gosti s Kosova i Metohije nisu krili oduševljenje gostoprimstvom u Republici Srpskoj.


- Hvala vam što ste otvorili velika srca za nas tako male iz jednog tako malog mjesta. Dok ste vi i mi ćemo trajati zajedno sa vama. Ovaj humanitarni koncert ima mnogo veću vrijednost nego naša pjesma, a naša pjesma je samo dio toga - istakla je Јadranka Vasić predsjenik udruženja Ljubav, vera, nada.


Humanitarni koncert održaće se večeras u Banskom dvoru od 20 časova, ulaz je besplatan, a sav prihod od donacija namijenjen je za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.



Comentarios


bottom of page