top of page

Vlasnik firme koja dobija tendere od gradonačelnika na PDP tribini; Goran Kos kao politička podrška Stanivukoviću uz milionske poslove

Jedna od omiljenih firmi koji redovno dobija tendere kod Draška Stanivukovića jeste i firma "Građevinarstvo Kos" koja je u vlasništvu Gorna Kosa, istaknutog PDP aktiviste koji se redovno nalazi na tribinama odlazećeg gradonačelnika Banjaluke. Na čelu stola Kos se nalazi sa Stanivukovićem, dok su preko njihovoh ruku oprani milioni iz budžeta grada Banjaluka.



Kao što je naš portal u više navrata pisao firma "Građevinarstvo Kos" omiljeni je izvođač radova Draška Stanivukovića. Prale su se pare šakom i kapom, a ova firma, pored "Gradnje Đurić" dobijala je skoro sve raspisane tendere. Procente je, naravno, dogovarao Drina trećina, uz amin Stanivukovića.


O bliskosti onih koji su ojadili gradski budžet, gradonačelnika Draška Stanivukovića i Gorana Kosa (vlasnika Građevinarstva Kos) svjedoče i fotografije s PDP tribina gdje njih dvojica sjede rame uz rame na čelu stola.


Da stvar bude gora, "Građevinarstvo Kos" nema ni potrebne dozvole za rad, a što su utvrdili Republički saobraćajni inspektori, a na osnovu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske te zabranili preduzetniku „GRAĐEVINARSTVO KOS“ Goran Kos s.p. vršenje prevoza teretnim motornim vozilima jer pomenuta firma ne posjeduje potrebnu licencu.



Inspekcija je zabranila vršenje prevoza motornim vozilima preko 3,5 tona – najveće dozvoljene mase do pribavljanja neophodne licence.


Kako saznajemo, pomenuta firma nezakonito obavlja radove za Nebojšu Drinića, poznatog kao Drina trećina, a danas je istoj zabranjen rad jer ne posjeduje potrebnu licencu, a uredno dobija poslove sa gradom Banjaluka.


Danas su policijski službenici zaustavili teretno vozilo ove firme, a inspekcija je naredila skidanje registarskih tablica.


Kako se navodi u rješenju, Građevinarstvu Kos se zabranjuje korištenje teretnih motronih vozila dok ne obezbijedi izvode iz licence.



Comments


bottom of page