top of page

Vodovod prelazi u ruke tajkuna? Finansijski direktor podnio ostavku zbog MILIONSKIH DUGOVA

Gradsko preduzeće Vodovod zapalo je u ozbiljne finansijske probleme zbog prevelikog broja zaposlenih i lošeg upravljanja. Zbog toga je finansijski direktor Predrag Duduković podnio ostavku. Prema našim izvorima, Uprava planira da radnicima ne isplati plate do kraja godine kako bi smanjili dugove.



Trenutni dugovi prema dobavljačima iznose 8,5 miliona KM, a banke su prestale da im odobravaju kredite. Ako ne uspiju povećanjem cijene vode pokriti dugove, preduzeće će vjerovatno biti privatizovano. Naši izvori kažu da lokalni tajkun planira preuzeti Vodovod.


Već u aprilu je objavljeno da je Duduković ostavio milionski minus novom direktoru Aleksandru Zolaku. U prvom kvartalu ove godine, Vodovod je ostvario prihode od 5,1 milion KM, ali su rashodi bili 6,3 miliona KM, što je dovelo do gubitka od 1,2 miliona KM, a do sada se taj dug popeo na 8,5 miliona KM.


Odluka grada da poveća cijenu vode izazvala je nezadovoljstvo građana, pogotovo jer je nedavno voda iz gradskog Vodovoda korišćena za punjenje vještačkog jezera kod Tržnog centra "Delta", dok su mnogi ostali bez redovnog snabdijevanja. Iako je snabdijevanje na Potkozarju sada stabilno, visoki računi očekuju građane pred novogodišnje praznike.

Comments


bottom of page