top of page

Za fiktivnu firmu SDS-ovog portparola od Stanivukovića pare na račun iz budžeta grada

Kralj namještenih poslova i tendera je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Krčmi Draško novac građana, namješta politički podobnima i tako već skoro četiri godine. Tako je i ovaj put. SDS-ovom portparolu Stevanu Salatiću, porijeklom iz Hercegovine, Stanivuković je na ime firmice "Devotin Media" uplatio 5.000 KM, za "uslugu promocije putem tog internet portala", kojeg ni na guglu pronaći ne možete. Šta li se onda promoviše?


Kada ukucate "Devotion Media" ne dobijete ništa, osim SP preduzeća koje je smješteno u Istočnoj Ilidži, na adresi Stake Skenderove 1, stan 25 te da je u pitanju internetski portal. Ipak, kad isti potražite, vidite da ga i nema. Gdje se to onda promoviše Grada Banjaluka ili gradonačelnik Draško Stanivuković po cijeni od 5.000 KM, koliko iznosi direktni sporazum između ove fiktivne firme i grada Banjaluka.




Direktni sporazum o "usluzi promocije putem internet portala" koštao je 5.000 KM, a uplaćen je 27. maja ove godine. I to nisu jedine uplate koje gradonačelnik šalje prema fiktivnim firmama, a od kojih neko ima debelu korist.


Inače, Stevan Salatić, porijekom iz Hercegovine portparol je SDS-a, a na prethodnim izborima išao je rame uz rame uz Mirka Šarovića, a kako su nakon izbora stvari izmakle kontroli u ovoj stranci, Salatić se brže bolje priklonio Drašku Stanivukoviću.


Stanivuković tako putem grada finansira i svoj portal blink.ba . U periodu od dvije godine i to po direktnim ugovorima od Grada Banja Luka Link media d.o.o. gdje je registrovan portal "Blink" dobio je 30.000KM. Prvi put 20.000 i drugi put 10.000KM.


Pored Grada široke ruke bio je i banjalučki Vodovod koji finansira ovaj mediji od 2022. godine. U tom periodu Blink je od Vodovoda dobio 9.200KM. Tako je Vodovod umjesto na održavanje sistema za navodnjavanje i održavanje dao novac za održavanje portala.



Bình luận


bottom of page