top of page

Za četiri godine gradska vlast nije izgradila nijedan vrtić

Gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, nije izgradila ni jedan vrtić u protekle četiri godine.



Broj mališana i roditelja kojima je prijeko potrebna predškolska ustanova, povećava se iz godine u godinu. Postojeći kapaciteti privatnih i javnih vrtića nisu dovoljni.


Izgradnja vrtića u Banjaluci postaje nasušna potreba za roditelje, koju aktuelna gradska administracija ne prepoznaje kao takvu. Umjesto toga, gradonačelnik novac troškari na uređenje šetališta i parkova.


Pokazalo se da se na ovaj način novac ,,baca'' i da se građanima ,,mažu oči'' - da se ipak u gradu nešto radi i gradi. Međutim, tipičan primjer bacanja novca gradske administracije je uređenje šetališta i igrališta kod ,,Kluba 22'' i Plaže ,,Raj'', za koje je izdvojeno milion ipo maraka. Plaža i igralište uređeni su na ljeto 2023. godine. Radovi su izvedeni brzinski i nekvalitetno, o čemu je naš portal pisao ranije.


Gradonačelnik Draško Stanivuković i gradski menadžer Bojan Kresojević spremni su demantovati navode o neizgradnji vrtića za vrijeme njihovog mandata, i ovog puta kiteći se tuđim perjem.


Naime, gradonačelnik tvrdi da je početak rada vrtića u Kuljanima njegova zasluga, ne osvrćući se da je 7.000 mještana Kuljana čekalo na otvaranje istog pune dvije godine.


Vrtić u Kuljanima je izgrađen za vrijeme prethodne gradske administracije, te je bio spreman za otvaranje stupanjem Draška Stanivukovića na funkciju gradonačelnika.


Stanivuković je iskoristio priliku da kompletan projekat prisvoji sebi, te je sa otvaranjem vrtića čekao dvije godine, taman koliko je bilo dovoljno da se uđe u novu predizbornu kampanju.


Vrtić u Kuljanima otvoren je pred izbore, u septembru 2022. godine. Pravog opravdanja zašto se sa otvaranjem čekalo, Draško Stanivuković nije imao. Govorio je: ,,Zbog procedura'', a kojih - nikada nije otkrio.


Dok Stanivuković i Kresojević vrše malverzacije o ispisivanju djece iz privatnih vrtića, roditelji banjalučkih mališana dovedeni su u bezizlaznu situaciju.


Kapaciteti banjalučkih vrtića su puni, za mališane nema mjesta, a plan gradske administracije o izgradnji novih vrtića ne nazire se u skorijem periodu.

bottom of page