top of page

Zašto se nakon odluke Ustavnog suda ne oglašava gradonačelnik Stanivuković? Građani nisu dužni da plaćaju parking u gradu!


Ustavni sud Republike Srpske utvrdio je da je neustavan pravilnik u vezi sa izmjenama parking-zona i poskupljenjem parkinga koji je prošle godine donio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Na osnovu tog pravilnika u Banjaluci od oktobra 2023. sat vremena parkiranja u nultoj i prvoj zoni košta dvije, a u drugoj zoni 1 KM. I nakon zvanične odluke Ustavnog suda ni Gradska uprava ni gradonačelnik se nisu oglasili niti obavijestili građane da nisu dužni više da plaćaju parking.



"Pozivam Gradsku upravu Grada Banja Luka da odmah javno i zvanično obavijesti građane da nakon odluke Ustavnog suda nisu dužni da plaćaju parking u Banjoj Luci do usvajanja novih akata koji regulišu tu materiju, u skladu sa zakonom. Takođe, pozivam Gradsku upravu da ni slučajno ne propisuje prekršajne naloge zbog neplaćanja parkinga na javnim parkiralištima, jer za to više takođe ne postoji pravni osnov", naveo je ovo na svom X profilu odbornik Milko Grmuša.


Grad Banja Luka rizikuje kako krivične prijave protiv odgovornih lica, tako i tužbe zbog neosnovanog bogaćenja.


Za to vrijeme Draško Stanivuković mijenja uloge od žrtve do dobrotvorca pričajući o djelima koja su za početak okovala saobraćaj, ali kao što možemo vidjeti pustoše i džepove građana.



Comments


bottom of page