top of page

Zbog populističke politike Stanivukovića svim Banjalučanima prijeti nestašica vode; Stigli milionski dugovi na naplatu u Vodovod

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) tužila je banjalučki „Vodovod“ zbog duga za struju od preko milion i po maraka. Da je ovo preduzeće u dubiozi zbog populističkih "besplatnih" politika Draška Stanivukovića, ali i nestručnih lica na čelu ovog gradskog preduzeća upozoravali su i stručnjaci.


Prije dva dana održano je ročište u sudu u Trebinju na kojem je sud dao rok ERS-u do septembra da uredi tužbu.


Direktor banjalučkog „Vodovoda“ Aleksandar Zolak koji je prije tri mjeseca došao na tu funkciju potvrdio je da je ERS podnio tužbu zbog duga, ali je izrazio uvjerenje da neće doći do problema u vodosnabdijevanju. S obzirom da je struja neophodna za isporuku vode, nameće se pitanje kako je moguće da će građani uopšte imati vodu?



Prije Aleksandra Zolaka, na mjestu direktora ,,Vodovoda'' bio je Predrag Duduković, koga je na tu funkciju postavio gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.


Bivši direktor Predrag Duduković i gradonačelnik Stanivuković su zbog populističke politike preduzeće ,,Vodovod'' uveli u milionske dugove. Stranačko zapošljavanje, punjenje stolica novim bespotrebnim i nestručnim kadrom Banjalučane puno košta. Tako sada u Vodovodu radi skoro 500 radnika, koji dodatno crpe budžet.



Pored svega navednog zbog populističkih mjera Draška Stanivukovića, u martu 2022.godine ukinuta je naknada za mjerno mjesto, a taj potez Stanivukovićeve uprave dotukao je već načeto preduzeće, pa je tako Vodovod izgubio preko milion i po KM prihoda..


Novi direktor Aleksandar Zolak nudi samo pravdanje, ali ne i rješenje. Zolaku je jedino ostala nada da će se spor s ERS-om riješiti, te da će bar usporiti naplatu duga. Nada, ali ne i rješenje jer kako bi ginekolog znao šta uraditi s ovakvim jednim preduzećem kad još uvijek ne barata ni osnovnim pojmovima vezanim za upravljanje istim.


U periodu kad nastupaju najveće suše i problemi u vodosnabdijevanju uprava banjalučkog Vodovoda gleda u nebo i nada se kiši. Populističke mjere Draška Stanivukovića i "besplatne" politike došle su na naplatu i to u milionima, ali svim građanima.


Tako Zolak tvrdi da se Vodovodu ne može isključiti struja, ali se mogu blokirati računi što dalje može da dovede u pitanje nabavku neophodnih hemijskih sredstava, a time i redovnu isporuku vode potrošačima. Dakle, vode će biti, ali neće biti ispravna. To je rješenje koje je smislio "vrhunski" menadžer Aleksandar Zolak, a za to čak prima i platu.





Commentaires


bottom of page